Liikennebiokaasu

Liikennebiokaasulla ajat puhtaammin. Jepuan liikennebiokaasu tuotetaan 100 %:sesti jätteestä. Kaasua tuotetaan noin kuukauden kuluessa raaka-aineen saavuttua käsittelyymme. Liikennebiokaasu on siis aidosti uusiutuva polttoaine.

Kaasuautoon voi tankata biokaasua tai maakaasua. Kaasu on paineistettua ja biokaasun ollessa kyseessä myös puhdistettua metaanikaasua. Kaasulla ajajan ei tarvitse puristaa pistoolia auton vieressä vaan hän voi odotella auton sisällä tai vaikka jutella muiden tankkaajien kanssa. Jepualainen kaasu maksaa vain 1,40 euroa kilolta. Kaasun kilohinta muutettuna bensiinin vertailuhinnaksi vastaa 0,93 euroa litralta. 

Kaasukäyttöisissä autoissa on aina myös nestemäisen polttoaineen tankki, jolla matka jatkuu kaasusäiliön tyhjennyttyä. Kaasuautojen toimintasäde on noin 1000 kilometriä riippuen automallsta, ajotavoista ja tankin koosta. Kaasuautoja on saatavilla sekä käytettynä että uutena ja vanhan autonsa voi halutessaan konvertoida kaasukäyttöiseksi. Konvertointia voi tiedustella asiantuntevilta autoverstailta, kuten BN Motor. Suomessa on kymmeniä tankkausasemia kaasuautoille, ja biokaasun käyttö liikenteessä on lisääntynyt voimakkaasti. Vuonna 2018 Trafi myöntää henkilöauton kaasukäyttöiseksi konvertoinnista 1000 euron korvauksen. Tavanomaisen henkilöauton kohdalla hyvitys muutoksen hinnasta on noin 30 %. Lue lisää täältä.

Jepuan asema sijaitsee kartalle merkityssä paikassa, biokaasulaitoksen vieressä. Maksuvälineinä käyvät luotto- ja pankkikortit. Asema on avoinna ympäri vuorokauden.

 

Kuormurin tankkaus

 

Vieraile myös seuraavilla sivustoilla, joilla esitellään Suomen liikennebiokaasuasemat ja lisätietoa kaasuautoilusta:

http://www.cbg100.net/

https://vihreakaista.fi/fi-fi/article/tietoa/kaasuauto/76/ 

Gambit - Your Mobile & Web Partner